De Dirigent

Ervaar hoe het is om stemoefeningen te doen en te repeteren onder leiding van dirigent Frank Hoebe.

Frank is een veelzijdig musicus die vanaf zijn  jeugd al wist dat zijn toekomst in de muziek lag. Hij heeft op het conservatorium klassiek piano en koordirectie gestudeerd. Tijdens zijn studie was hij al actief als begeleider, koordirigent en pianoleraar. Daarnaast componeert en bewerkt hij nog steeds muziek. Onder zijn leiding is het fijn repeteren en  weet hij ons telkens weer tot mooie prestaties te stimuleren.

Dirigent: Frank Hoebe

Dirigent: Frank Hoebe

Portfolio

Mijn naam is Frank Hoebe, de dirigent van Allure. Samen met Sonja en onze vijf  kinderen wonen we sinds 2003 aan de Spierdijkerweg 110. Ik ben geboren in 1961 te Zandwerven als een van de elf kinderen.

Bij ons op de boerderij werd altijd muziek gemaakt en vooral gezongen. Als vijf-jarige klom ik regelmatig op de pianokruk om liedjes na te spelen of zelf te maken. Ik wist op mijn achtste zeker dat ik zanger wilde worden. Dit is echter iets anders gelopen. Na de middelbare school bezocht ik het conservatorium en heb daar klassiek piano en koordirectie gestudeerd. Tijdens mijn studie was ik al actief als bewerker, begeleider, koordirigent en pianoleraar. Toen ik afstudeerde aan het conservatorium zat ik dus meteen volop in het arbeidsproces. Ook heb ik in die periode enige stukken gecomponeerd die tot  op de dag van vandaag uitgevoerd worden. Golgotha het einde en kind of koning. Mijn laatste compositie is Herakles, wat in 2009 voor het eerst werd opgevoerd. Een en ander kunt u bekijken op de website

www.hoebeprojecten.nl.